Versterken van professioneel opdracht geven en nemen.

Als programmaleider begeleid ik de leergang Operationeel Leiderschap voor het middenkader van het lokale bestuur. Daarnaast begeleid ik ambtenaren bij het ontwikkelen van hun politiek-bestuurlijke gevoeligheid, coach ik professionals en teams en werk ik regelmatig in programma’s rond het versterken van professioneel opdrachtgeven en – nemen. Van oorsprong ben ik Bestuurskundige.

Uitgebreide CV

Mijn stijl van werken is te kenmerken als direct, inlevend en informeel, verbindend en altijd met oog voor de praktische toepasbaarheid van het geleerde in de eigen praktijk van de deelnemers. Het effectiever maken van mensen, uitgaande van hun eigen kracht en inspiratie en in afstemming met wat de omgeving van hen vraagt is leidend in mijn werk.

Publiek Domein - trainer in het publieke domein

Aan de Rijks Universiteit Leiden studeerde ik Bestuurskunde met specialisaties in de richtingen Human Resources & Organisatieverandering en Public Private Partnerships. De afgelopen jaren volgde ik diverse opleidingen. Hoogtepunten waren een traject gericht op het begeleiden van groepen en groepsprocessen, een intensief persoonlijk ontwikkelingstraject en een traject waarin ik mijn coachingsvaardigheden verder ontwikkelde.

Sinds 1998 ben ik verbonden aan Publiek Domein. Momenteel leid ik als programmaleider enkele programma’s gericht op leiderschapsontwikkeling en ben ik programmaleider van de leergang Operationeel Leiderschap voor het middenkader van het lokale bestuur. Daarnaast begeleid ik ambtenaren bij het ontwikkelen van hun politiek-bestuurlijke gevoeligheid, coach ik professionals en teams en werk ik aan programma’s rond het versterken van professioneel opdracht geven en – nemen.

Ik houd van reizen, ontdekken en ontmoeten. Mijn tochten brachten mij onder meer naar India, het Midden-Oosten, Midden- en Zuid-Amerika en Zimbabwe. Bovendien woonde ik een tijd in New York.

Begin 2004 behaalde ik met het certificaat Yacht Master Offshore de bevoegdheid om als kapitein een zeilschip en haar crew te besturen. Ik studeerde, werkte en zeilde hiervoor drie maanden intensief op een jacht in de Stille Oceaan. In mijn vrije tijd ben ik nog steeds veel op het water te vinden.